Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011

kol borek: πιτες σε διαφορες γευσεις, παστουρμαδοπιτα , πιπεροπιτα,τυροπιτα

Παστουρμαδοπιτα 


συνταγη για τη ζυμη : χειροποιητο φυλλο 


 1kg αλευρι για πιτα μαλακο
   1/2 φλιτζανακι του καφε  λαδι
    1 σουρωτη
1 κουταλακι του γλυκου αλατι 
1 κουταλακι του γλυκου  κοφτο ζαχαρη
νερο αν χρειαστει
βιταμ μαλακο για να βουτυρωσετε τα φυλλα


Υλικα για τη γεμιση:
 Φιλετο παστουρμα 10 φετες θα εχετε βγαλει το τσιμενι
300 γρ κασερι τριμμενο 
3 ντοματες κομμενες σε ροδελες




Σε μια λεκανη ανακατευετε  το αλευρι , το αλατι ,τη ζαχαρη, ριχνετε και τα υπολοιπα υλικα ζημωνετε μεχρι το ζυμαρι να γινει μαλακο και να μην κολλαει στα χερια, αν χρειαστει προσθετετε λιγο νερο η αλευρι αναλογα.
 Αφηνετε το ζυμαρι να ξεκουραστει για 20 λεπτα και το χωριζετε σε δυο μπαλακια.
Καθε μπαλακι το ανοιγετε σε ενα μεγαλο φυλλο το βουτυρωνετε και το κοβετε σε μικρα κομματακια τα οποια τα τοποθετητε το ενα πανω στο αλλο.
Το τελευταιο κομματακι  που θα αφησετε θα σκεπασει τα προηγουμενα και θα δωσετε το σχημα της μπαλλας.
Το ιδιο θα κανετε και με το αλλο φυλλο.
Θα τα  καλυψετε με μεμβρανη φαγητου και θα τα βαλετε στο ψυγειο γαι 3 ωρες . 
Θα βουτυρωσετε ενα ταψι ,με τον πλαστη θα ανοιξετε τα φυλλα, το ενα θα το βαλετε βαση στο ταψι θα τοποθετησετε το κασσερι τριμμενο , τον παστουρμα την ντοματα και μετα θα τα σκεπασετε με το αλλο φυλλο . 
Θα το βουτυρωσετε ελαχιστα και ειναι ετοιμο για ψησιμο .
Ψηνετε την πιτα στους 180 C μεχρι να ροδισει.
καλη επιτυχια!!!!!!!!!

1 σχόλιο: